thinkstock

Gezinsbond veilig op sociale media

De Gezinsbond van Dendermonde organiseert, in samenwerking met de bibliotheek, een interactieve lezing rond online sociale media. 

Gastspreker Frederik Van Nuffel komt babbelen over chatten, klikken, liken, taggen en swipen. Messenger, Snapchat, Instagram, Swarm en Skype komen allemaal aan bod. De lezing biedt antwoorden op vragen als ‘hoe zit het met online reputaties’, ‘wat doen sociale media met je gezin’ en ‘hoe kun je grenzen stellen’. De sessie staat garant voor een grondige input van informatie, tips en inspiratie en werkt met getuigenissen van kinderen, jongeren, ouders en experts. 

Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder andere een quiz en een stellingenspel. Er worden ook heel wat concrete tips aangereikt. De avond begint om 20 uur. Geïnteresseerden kunnen terecht in de bibliotheek, aan de Kerkstraat in Dendermonde. De toegang is gratis. Info: 052/46.81.00.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer