Geert De Rycke

Grote Markt verkeersvrij tijdens zomermaanden

De Grote Markt in Dendermonde zal ook deze zomer weer volledig verkeersvrij zijn. Dat was ook de voorbije jaren telkens het geval. Aanleiding zijn de vele activiteiten en festiviteiten die er tijdens de vakantiemaanden plaatsvinden. 

In de plaats van de Grote Markt telkens opnieuw af te sluiten en weer vrij te maken, kiest de stad voor een permanent verkeersverbod. De afsluiting start vanaf vrijdag 28 juni om 11 uur en houdt aan tot en met 3 september. Fietsers mogen wel nog in alle richtingen op de Grote Markt, maar moeten wel de signalisatie naleven. Zo is het onder andere verplicht om af te stappen van de fiets tijdens evenementen. Op het verkeersverbod geldt een uitzondering voor ceremoniewagens, leveranciers en bewoners. Ook personen met een handicap die willen parkeren op de voorbehouden parkeerplaatsen naast het stadhuis en het gevangenentransport voor het Justitiepaleis krijgen een uitzondering. 

Deze groepen hebben wel enkel toegang tot de Grote Markt via het Justitieplein, binnen toegelaten tijdstippen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer