Heraanleg Kalendijk voorjaar 2018

Na zeven jaar plannen en ontwerpen maken, is het dossier voor de wegen- en rioleringswerken aan de Kalendijk in Dendermonde eindelijk goedgekeurd door de gemeenteraad.

Daardoor kan er nu een aannemer gezocht worden. Die moet tegen eind dit jaar bekend zijn. Als dan ook de bouwvergunning in orde is, kunnen de werken in het voorjaar van 2018 starten. Aan de Kalendijk moet een nieuwe, gescheiden riolering komen, zodat het afvalwater van de bewoners én van zwembad Olympos niet langer in de Vondelbeek terecht komt. Meteen wordt ook de straat zelf heraangelegd tot woonerf. Dat betekent het gebruik van kleinschalig materiaal, zodat de volledige straat van gevel tot de oever van de vijver in betonstraatstenen komt, met een centrale goot voor de afwatering.


Er wordt, op vraag van de bewoners, voldoende parkeermogeljkheid behouden. Aan de oevers komt een verhoogde borduur, zodat wielen van auto's niet in de berm terecht kunnen komen. De wegen en rioleringswerken zullen ruim 1,1 miljoen euro kosten. (DND)

Lees meer