Facebook

Jim Cooreman (36) overleed in politiecel Dendermonde aan hartfalen door hoge dosis drugs

Lebbekenaar Jim Cooreman (36), die op 25 oktober 2019 overleed in een politiecel in Dendermonde, is overleden aan hartfalen na een delirium door een te grote hoeveelheid aan drugs en stress, weet VTM NIEUWS en wordt bevestigd door het parket van Oost-Vlaanderen. Nog volgens het parket is er geen sprake van geweld door de politie. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op vrijdag 25 oktober belt Jim uit Lebbeke naar de politie van Lebbeke om hem naar het ziekenhuis te brengen omdat hij zich niet goed voelt. In tegenstelling tot zijn vraag om hulp, laat de politiezone van Lebbeke/Buggenhout de man overbrengen naar een politiecel in Dendermonde, omdat hij duidelijk onder invloed was en zich bijzonder agressief opstelde. 

Een half uur nadat hij was aangekomen in de cel in Dendermonde stierf de man en werd hij dood aangetroffen in de politiecel. Er werd een autopsie uitgevoerd en een onderzoek opgestart naar de politie om te achterhalen wat er net gebeurde. Het parket laat nu, ruim drie maanden na de feiten, weten dat Jim Cooreman stierf aan hartfalen na een ‘geëxciteerd delirium’. De man had een grote hoeveelheid drugs genomen. Dit in combinatie met stress leidde tot het overlijden van de dertiger. 

Het is ook duidelijk dat de politie geen geweld gebruikte ten opzichte van Jim. Het onderzoek naar de agenten wordt verder gevoerd om te kijken of er andere fouten gemaakt zijn. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Stefaan Baert

    Drugs, nergens goed voor.

  • Peter Huys

    Hoe zou die stress gekomen zijn.rarara?

Lees meer