2 De kinderen op de groene speelplaats in Moerzeke.
Geert De Rycke De kinderen op de groene speelplaats in Moerzeke.

Leerlingen De Vijfsprong kunnen voortaan ravotten op groene speelplaats

De leerlingen van de lagere school de vijfsprong in Moerzeke hebben sinds deze maand een groene speelplaats. Er werden twee terreinen aangelegd met planten en bomen en een leuk speelterrein. De werken begonnen in augustus, vrijdag werd de speelplaats officieel geopend. “Wij zijn bijzonder fier op onze speelplaats en genieten ervan om de kinderen er in te zien spelen”, zegt directrice Kathleen D’Hollander. 

Het idee om de groene speelplaats te bouwen kwam er niet van vandaag op morgen. De plannen waren er al een hele tijd. “Vanuit verschillende hoeken kwam er het idee overgewaaid groen te integreren in de nieuwe speelplaats”, klinkt het. Voor het maken van de groene speelplaats kon de school rekenen op heel wat sponsors. “De ouders hebben ons 1.700 euro gesponsord. Er werden ook bomen gesponsord en ook via ‘pimp je school’ kregen we een subsidie”, zegt D’Hollander. 

2
Geert De Rycke

Niet alleen kwam er groen op de speelplaats, maar werd er ook een nieuw afdak geplaatst zodat de leerlingen droog kunnen spelen. “We zijn heel fier op deze realisatie, en we willen iedereen die hier aan meegewerkt heeft ook ontzettend hard bedanken”, aldus de directrice. In de toekomst wil de school nog meer investeren en enkele projecten uitwerken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer