2
Geert De Rycke

Moving houdt opendeur en Democup

Moving Baasrode, de sportclub voor dans en rope skipping, is volop aan een feestmaand bezig. Dat omvat ook een opendeurdag en de organisatie van de Democup dit weekend. Resultaat is een boel spektakel en acrobatie in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde.

De opendeurdag van Moving vindt plaats op vrijdag 10 mei. De meer dan zevenhonderd leden tonen dan wat ze in hun mars hebben op vlak van dans en rope skipping. De show geeft een goed beeld van wat de sportclub te bieden heeft. Wie er mee wil kennismaken, kan vanaf 19 uur terecht in de sporthal van Sint-Gillis, aan de Van Langenhovestraat. Voor, tijdens en na het gebeuren zijn er allerlei versnaperingen en snuisterijen te koop. De opbrengst daarvan gaat naar de sporthal die Moving zal bouwen.

Op zaterdag 11 mei is het tijd voor de Democup Rope Skipping. Daarvoor verzamelen teams uit heel Vlaanderen in de sporthal van Sint-Gillis. “Eigenlijk is dit een Belgisch kampioenschap rope skipping voor demoteams”, legt Herssens uit. “De allerbeste skippers van het land blazen daarvoor verzamelen. Het is traditioneel de afsluiter van het rope skipping-seizoen. Het publiek mag zich aan een show verwachten met heel wat acrobatie en verbazingwekkende trucs en stunts tussen de touwen.”

Demoteams van A- en B-niveau zullen zich tonen. Moving hoopt op zoveel mogelijk toeschouwers. De B-teams doen hun demo’s vanaf 10.30 uur, de A-teams vanaf 17 uur. Iedereen kan hier naar komen kijken. Info en tickets: www.movingbaasrode.be.

2
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer