2 Het ontwerp van Jeroen Buytaert voor Lotto-Art kreeg een duidelijke link naar muziek.
RV Het ontwerp van Jeroen Buytaert voor Lotto-Art kreeg een duidelijke link naar muziek.

Ontwerp Jeroen Buytaert maakt kans om muur Sportpaleis te sieren

De kans bestaat dat één van de muren van het Sportpaleis in Antwerpen binnenkort gesierd wordt door een uniek ontwerp van Jeroen Buytaert uit Dendermonde. Zijn kunstwerk is in de running bij de Lotto-Art wedstrijd. Buytaert roept iedereen op voor hem te stemmen.

Jeroen Buytaert is grafisch vormgever en creatieve bezige bij. Hij groeide op in de studio van zijn vader, die decorateur en ontwerper voor televisiedecors was, en kreeg zo de creativiteit en het ontwerpen met de paplepel mee. De passie voor tekenen zette hij om tot grafisch ontwerp.

2 Jeroen Buytaert zorgde al voor heel wat creatieve projecten in de regio.
GDR Jeroen Buytaert zorgde al voor heel wat creatieve projecten in de regio.

Recent besloot Buytaert om zich meer toe te leggen op tekenen en zijn eigen stijl. Onder de artiestennaam Moodpie creëerde Jeroen de jongste tijd al heel wat muurschilderen in de regio en slaagde er ook al in de ontwerpwedstrijd van de schuimwijn Bernard-Massard te winnen. Zijn ontwerp sierde tal van flessen.

Nu dient een nieuwe wedstrijd zich aan: Lotto-Art. “Daarbij werden jonge grafische artiesten opgeroepen om een ontwerp te maken voor verschillende concertzalen in ons land”, vertelt Buytaert. “Hoe cool zou het zijn dat mijn creativiteit getoond zou worden in één van de grootste concertzalen van het land? Dus schreef ik me meteen in. Een jury van de Nationale Loterij koos mijn ontwerp bij een eerst selectie voor een muur in het Sportpaleis. Nu komt het erop aan voldoende publieksstemmen binnen te halen.”

Buytaert hoopt dat met de wedstrijd een droom uitkomt en hij zo bekendheid verwerft bij het grote publiek in heel het land. “Iedereen die het Sportpaleis bezoekt, zal mijn kunstwerk dan kunnen zien”, zegt hij. “Ik koos alvast voor een ontwerp met een duidelijke link naar muziek en de stad Antwerpen waar de concerthal ligt.”

Wie wil stemmen, kan dat via www.nationale-loterij.be/onze-spelen/lotto/lotto-art.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer