De Feestcommissie heeft alvast de petatjes ingepakt.
Foto Goossens De Feestcommissie heeft alvast de petatjes ingepakt.

Petattenworp hoogtepunt van Haagem Kermis

De Feestcommissie van Oudegem maakt zich op voor Haagem Kermis. Daarmee houden de organisatoren de folklore in het filosofendorp levendig. De reuzenstoet en Gouden Petattenworp vormen de hoogtepunten.

"Bij de 'Gouden Petattenworp' komt flink wat werk kijken", zegt voorzitter Jimmy Van den Eede. "Met al onze leden verzamelden we al in het gemeentehuis om niet minder dan duizend kleine aardappeltjes, of petatjes, in te pakken. Die worden zondagavond over het dorpsplein uitgegooid."


Lowie Colman, het nieuwe Petatje, vervult daarbij een belangrijke rol. Hij krijgt de leiding over de Gouden Petattenworp en neemt ook deel aan de reuzenstoet. Verschillende personages uit 'De Filosoof van Haagem' , het boek van Jef Scheirs, stappen tijdens die stoet mee op. De Reuzenstoet start zondag 7 september om 18.30 uur aan het Stationsplein en eindigt op het dorpsplein. 'Titten' spreekt daar het volk toe en hekelt de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Uiteindelijk verzamelen enkele honderden toeschouwers om mee te grabbelen en kans te maken op een handgemaakt gouden sieraad.

Verkeersvrij

Zaterdag 6 september vanaf 10 uur is er de jaarmarkt en de rommelmarkt op de Oudegemse Baan. Er is livemuziek, springkastelen, een rodeostier, garageverkoop, braderie en een forellenvijver. De Oudegemse Baan wordt hiervoor verkeersvrij gemaakt. Tot slot vindt op maandag 8 september, van 14 tot 15.30 uur, een kinderjaarmarkt plaats in de Nederstraat en de Sint-Sebastiaanstraat. Het kermisweekend sluit af met een vuurwerk om 21 uur. (DND)

Lees meer