2 Tomas De Soete wordt na een achtervolging door het stadscentrum ingerekend op de bibliotheekparking.
VRT Tomas De Soete wordt na een achtervolging door het stadscentrum ingerekend op de bibliotheekparking.

Politie arresteert halfnaakte Tomas De Soete op parking bibliotheek... voor nieuwe fictiereeks ‘Fiskepark’

Met het stadscentrum als decor en medewerking van de lokale politie, krijgt de nieuwe fictiereeks Fiskepark op Canvas ook een Dendermonds tintje. De televisieserie is opgebouwd en wordt gepresenteerd als een documentaire, in het genre van de ‘true crime’. De hoofdrol is weggelegd voor radio- en televisiepresentator Tomas De Soete.

Een wilde achtervolging door straten in de Dendermondse binnenstad van een politiewagen die achter een halfnaakte Tomas De Soete op een brommer rijdt, de bibliotheekparking en het gerechtsgebouw. Wie vanaf woensdag naar Fiskepark kijkt, kan er niet naast zien: In tal van scènes is de Ros Beiaardstad herkenbaar. Bij de lokale politie zijn ze bovendien blij dat ze aan het televisieprogramma mochten meewerken. “Vorig jaar kregen de vraag om onze medewerking te verlenen”, zegt korpschef Patrick Feys. “Na grondig overleg met de productie hebben we toegestemd. Het was top om hieraan mee te doen. Wij kijken zeker uit naar het uiteindelijke resultaat op Canvas. De trailer van een achtervolging in ons mooi stadscentrum, maakt ons alleszins benieuwd.”

2 Ook aan het gerechtsgebouw van Dendermonde is gefilmd.
VRT Ook aan het gerechtsgebouw van Dendermonde is gefilmd.

Fiskepark is een fictieserie, opgebouwd als een zogenaamd ‘true crime’-documentaire. Een onopgeloste moordzaak wordt gereconstrueerd. Politiebeelden, bodycams, beelden van bewakingscamera’s, homevideo’s, journaalbeelden, persknipsels en interviews met betrokkenen wisselen elkaar af. Al die beelden worden slim gemonteerd, met verrassende plotwendingen, flash backs en spannende muziek.

Het verhaal start als zanger en presentator Bent Van Looy dood wordt aangetroffen aan de visvijver van zijn vriend Tomas De Soete. Het voorhoofd van Bent is in twee gespleten met een handbijl. De politie verdenkt De Soete al gauw van de moord, omdat die bij een eerste ondervraging al meteen op de vlucht slaat. Ook de visvijver wordt overigens in het Dendermondse gesitueerd, al ligt die in werkelijkheid in Kastel. Sinds eind april presenteert De Soete vanuit die chalet trouwens ook het zondagmiddagprogramma Radio Fiskepark op Radio 1. 

Wie wil kijken naar de zevendelige reeks Fiskepark, kan vanaf woensdag 15 mei om 21.30 uur afstemmen op Canvas.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer