Rechter streng voor studente geneeskunde

bestuurster (22) onder invloed vlucht na aanrijding fietsster

De 22-jarige studente geneeskunde Celine S. heeft vrijdagochtend een zware straf gekregen in de rechtbank van Dendermonde. Ze stond terecht voor een ongeval onder invloed van alcohol en met vluchtmisdrijf. De jonge vrouw kreeg een celstraf van één jaar en drie maanden, een geldboete van 3.600 euro en drie jaar rijverbod.

Het ongeval gebeurde om 7 uur 's ochtends op 13 augustus 2016, op de Zeelsebaan in Grembergen in de richting van Dendermonde. Celine S. was met haar Nissan op weg naar huis in Lebbeke, na een zware nacht feesten met enkele vrienden in Gent. De vrouw, zo verklaarde ze zelf tijdens de vorige zitting, had minstens een hele fles cava gedronken om dan toch nog plaats te nemen achter het stuur.

Fatale afloop

Ter hoogte van Sint-Antonius liep het plots mis. "Een getuige had toen al gezien dat er een Nissan met een 'L' op de achterruit tweemaal van haar rijvak was afgeweken", zegt rechter Peter D'hondt. Een derde keer liep fataal af voor een vrouw die op het fietspad reed. "De studente reed van achteren aan. Hierbij raakte de fiets onder de auto, de vrouw werd weg gekatapulteerd en belandde in de gracht", klinkt het. De fietsster verkeerde na de aanrijding even in levensgevaar maar herstelde snel.

Getuige in achtervolging

De getuige zag het ongeval gebeuren. Op dat moment was het al licht. De fietsster moest dus duidelijk zichtbaar geweest zijn. Na de aanrijding stopte de jonge vrouw even, maar reed toch snel weer door. De getuige zette de achtervolging in, flikkerde met zijn lichten, claxonneerde meerdere malen maar S. reed gewoon verder naar huis.


"Naar eigen zeggen omdat ze moe was, maar ze moet goed beseft hebben wat er gebeurd was. Haar voorruit was volledig verbrijzeld door de aanrijding", aldus politierechter D'hondt.


De politie trof Celine S. later slapend aan bij haar thuis. "Toen ze de politie zag, bedekte ze meteen haar gezicht met beide handen en besefte ze waarvoor ze gekomen waren. Uit de ademanalyse bleek dat ze bijna twee uur na het ongeval nog 1,93 promille in haar bloed had. Op het moment van de aanrijding was dat 2,2 promille." De vrouw kreeg een celstraf van een jaar en 3 maanden met probatievoorwaarden. Zo zal ze zich onder meer vijf jaar moeten inzetten voor het fonds Emilie Leus, dat slachtoffers van verkeersongevallen helpt.


Daarnaast kreeg de jonge vrouw ook nog een geldboete van 3.600 euro en een rijverbod van 3 jaar, waarvan ook een groot deel met probatie. Als ze ooit terug wil rijden, moet ze slagen voor alle proeven. "Een beklaagde dient na een aanrijding altijd te stoppen en hulp te bieden, zeker als het om een studente geneeskunde gaat", besloot de politierechter.

Lees meer