Copyright : Geert De Rycke

Retributie voor wie voornaam wijzigt

Wie zijn voornaam wil wijzigen, moet daar in Dendermonde voortaan een retributie van 50 euro voor betalen. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

 "Sinds deze zomer is de procedure om een voornaam te wijzigen veel vlotter geworden", zegt burgemeester Piet Buyse. "Met een retributie willen we voorkomen dat zomaar zonder redenen personen hun naam veranderen. Er komt immers toch heel wat bij kijken. Bij zo'n beslissing moeten heel veel documenten aangepast worden en dat betekent veel administratie voor onze diensten. Door de retributie beperkt te houden, willen we de drempel voor wie het nodig vindt dat zijn voornaam wijzigt toch laag genoeg houden." Op de retributie van 50 euro, gelden enkele uitzonderingen. Transgenders betalen 5 euro en vreemdelingen die de Belgische nationaliteit aanvragen en niet over een voornaam beschikken, worden gratis behandeld. Om een voornaam te laten wijzigen, is een afspraak maken bij de burgerlijke stand in het Administratief Centrum van Dendermonde nodig. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van der Poorten

    Zoals altijd : Iedereen gelijk voor de wet maar de ene wat gelijker dan de andere b

  • myriam rosez

    Bij de vorige verkiezingen luide het motto! Eigen volk eerst!?! Jaja we zien het ze moeten weer niets betalen wij armer die maar rijken Mercedes alez dikke bakken wij een ocharme moeten content zijn met een ocasieke straf is dat. En wie gaat er mer de pluimen lopen? Juist ja.!

Lees meer