verkeersfilmpje sensibiliseert voor dragen fietshelm, met Dendermonde in hoofdrol
RV verkeersfilmpje sensibiliseert voor dragen fietshelm, met Dendermonde in hoofdrol

Rugbyspelers Dendermonde RugbyClub en kleine sterre spelen hoofdrol in verkeersfilmpje dat sensibiliseert tot fietshelm dragen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met de start van het nieuwe schooljaar is een sensibiliserend verkeersfilmpje gelanceerd. Daar zorgen de makers van ‘Fractie van een seconde’, een beklijvende theatervoorstelling over hoe verwoestend het verkeer kan zijn, voor. Met de wijk Keur als decor, de schattige Sterre uit Dendermonde en leden van de Dendermonde RugbyClub in de hoofdrol en stadsgenote Liz Corthals voor de productie krijgt het filmpje een wel heel plaatselijke insteek. Het wordt echter verspreid over heel Vlaanderen. 

“Met de start van een nieuw schooljaar, wordt ook de ochtendspits veel drukker. Wie die verkeersdrukte trotseert met de fiets, draagt best en fietshelm”, klinkt het bij de makers. De opnames voor de verkeersvideo ‘Ook op de fiets moet je tegen een stootje kunnen’ vonden de voorbije winter plaats. Daarvoor werd toen de Pijnderslaan in de wijk het Keur afgesloten voor het verkeer. Kijkers zien hoe de kleine Sterre met de fiets wil vertrekken. Stoere rugbyspelers houden haar met een Haka tegen en zorgen ervoor dat ze pas op de fiets stapt wanneer ze een helm op heeft. “Lelijk? JA! Haar in de war? JA! Ongeval kunnen navertellen? JA! Fietshelm? Zet hem op!” Dat is de boodschap, waarvan de makers hopen dat ze zoveel mogelijk online gedeeld wordt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer