3 De buurtbewoners zijn erg enthousiast over de metamorfose die het park onderging.
Geert De Rycke De buurtbewoners zijn erg enthousiast over de metamorfose die het park onderging.

Speelplein Vijfde Januaristraat na de metamorfose: buurt dolenthousiast over resultaat

Een mooie en aangename, groene omgeving en speelplein, dat wilden de omwonenden van het park aan de Vijfde Januaristraat in Sint-Gillis-Dendermonde ruim twee jaar geleden. Met de opening van speelplein Den Dop is die wens gerealiseerd. De vernieuwde site werd officieel geopend met een buurtbarbecue.

Buurtbewoners van het park klaagden een tijd geleden over hangjongeren en vandalisme in het park. Door de te dichte begroeiing was de site aan elke sociale controle onttrokken en dat lokte mensen met geen al te beste bedoelingen. Bovendien was er een probleem van sluikstorten en zwerfafval, kapotte vuilbakken en vernielde zitbanken. Omwonenden groepeerden zich in de werkgroep ‘Dop’ en gingen samen met het Dendermondse stadsbestuur op zoek naar een nieuwe, aantrekkelijkere invulling voor het plein.

3 De speeltuigen vallen alvast in de smaak.
Geert De Rycke De speeltuigen vallen alvast in de smaak.

“Het onoverzichtelijk, donkere en onveilige park heeft plaats geruimd voor een open, groen plein waar iedereen, jong en oud, zich thuis kan voelen”, zegt schepen Nele Cleemput (CD&V). “Het is een schitterende ontmoetingsplaats voor alle buurtbewoners, van 0 tot 99 jaar, geworden. Met alle noden rond speelnatuur, veiligheid, controle en handhaving, verlichting en parkeernood werd bij de herinrichting rekening gehouden.

Prachtige bloemenweide

De metamorfose omvat een reeks nieuwe speeltuigen, de aanleg van een petanquebaan en zelfs een prachtige bloemenweide. In die weide wordt later nog een paadje aangelegd. “We zijn erg enthousiast over dit nieuwe plein”, klinkt het bij de buren. “We zullen hier veel plezier beleven.”

Speelplein Den Dop maakt bovendien deel uit van het project ‘Generatie Rookvrij’. Aan de site is een bord geplaatst dat bezoekers vraagt om niet te roken in deze omgeving om zo kinderen niet in contact met sigaretten te brengen. Ook aan het speelplein van zwembad Olympos werd eerder al zo’n bord geplaatst.

3
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer