Foto Geert De Rycke

Stad verlengt werking voor kwetsbare jongeren al zeker tot 2025

Het stadsbestuur van Dendermonde verlengt haar samenwerkingsovereenkomst met ‘Uit de Marge’. Dat is het Vlaams steunpunt voor jeugdwerk met jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie. De samenwerking is, met goedkeuring van de gemeenteraad, verlengd tot 2025.

Hierdoor kunnen twee jeugdwerkers in de stad actief blijven. Zij gaan op zoek naar kinderen en jongeren in kwetsbare wijken van de stad. Dat zijn het Hof ten Rode, Serbos, Keur, Donkstraat-Vlotgras en Sint-Jorisgilde. “Deze jeugdwerkers zijn er om problemen te signaleren, te bemiddelen bij eventuele conflicten op het terrein en het stadsbestuur te adviseren”, zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V). “Ze creëren ook een specifiek vrijetijdsaanbod op maat van deze kinderen.”

Zo is er in de Boonwijk een kinderwerking met een laagdrempelig spelaanbod. Gemiddeld vijftien jongeren sleutelen al eens in het fietsatelier in de Boonwijk aan hun fietsen. En de bunkerwerking daar kan telkens rekenen op aanwezigheid van zo’n twintig tieners. ‘Uit de Marge’ organiseert daarnaast ook eenmalige activiteiten, zoals een pannenkoekenbak, krokuszwemmen, een voetbaltornooi, Halloween enzovoort. En in de paas- en zomervakantie trekken monitoren er met een bakfiets op uit voor de mobiele speelpleinwerking Vollen Bak. Zo vonden de voorbije zomer op de speelpleinen in de betrokken wijken zo’n twintig speelnamiddagen plaats, met in totaal meer dan 500 aanwezige kinderen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer