Copyright : Geert De Rycke

Toegangsverbod voor voetweg aan Oude Baan

Er komt een toegangsverbod voor alle voertuigen aan de voetweg 89, die de verbinding maakt tussen de Oude Baan en de parking van papierproducent VPK in Oudegem. 

De voetweg loopt parallel aan de Hunnenbergstraat in Oudegem. Buurtbewoners van de wegel deden meldingen bij de stad dat deze voetweg ook gebruikt werd door fietsers en zelfs quads. Ze zorgden voor hinder en gevaarlijke situaties voor voetgangers. Bovendien beschadigden de quads regelmatig afsluitingen. Om hier een mouw aan te passen, neemt het Dendermondse stadsbestuur extra verkeersmaatregelen. Aanvankelijk was gedacht om met paaltjes aan beide toegangen de voetweg ontoegankelijk te maken. Maar dan zou er ook geen toegang meer mogelijk zijn voor rolstoelgebruikers en ouders met kinderwagens. Daarom is nu gekozen voor een verkeersbord dat een toegangsverbod voor alle voertuigen moet aangeven. Voetgangers kunnen dan wel nog door alsook fietsers, mits ze de fiets aan de hand nemen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer