Ruben M. riskeert 8 jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes - niet de jongedame naast hem.
RV Ruben M. riskeert 8 jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes - niet de jongedame naast hem.

Twintiger maakt 15-jarige meisjes wijs dat ze in virtuele wereld leven om hen te verkrachten

Acht jaar gevorderd voor verkrachting en onmenselijke behandeling

Een 24-jarige man uit Dendermonde riskeert acht jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes. Hij manipuleerde hen zo hard dat ze tegen hun wil seksuele handelingen met hem verrichtten. 

In de zomer van 2017 kwam Ruben M. (24) als fotograaf op een manège in Wolvertem terecht. Omringd door jonge meisjes, van wie hij aandacht kreeg, voelde hij zich als een vis in het water. Na een tijdje viel zijn oog op twee 15-jarige meisjes uit Grimbergen. Hij zocht en vond hun aandacht en al snel sleurde hij ze mee in zijn ziekelijke hersenspinsels. Zo maakte hij hen wijs dat ze vastzaten in een virtuele wereld, genaamd ‘Phoenix of Germany’. Daarin ging hij de strijd aan met Gilbert, een alter ego van hem. Stap voor stap leidde hij de twee meisjes zijn wereld in, waarbij ze allerlei missies moesten aangaan ‘om hem te redden van bombardementen’. Hij slaagde er zelfs in hen wijs te maken dat hun geliefkoosde paard zou sterven als ze die missies niet zouden volbrengen. De missies bestonden uit de meest verregaande seksuele handelingen die ze binnen de daarop volgende 24 uur moesten verrichten met hem. De meisjes waren zo in de ban van zijn verhaaltjes dat ze, vaak met tranen in de ogen, er op ingingen. Een van hen ging een relatie aan met hem, waarbij ze volgens hem pas seksuele betrekkingen hadden na haar 16e verjaardag. Toch zou ook zij tegen haar zin bepaalde handelingen hebben gesteld. 

Aandacht

Maandenlang ging deze waanzin verder. Hij isoleerde de twee meisjes van hun gezin en familie en ook hun schoolresultaten kelderden. M. belde hen immers de klok rond met opdrachten en bevelen. Soms belde hij hen in paniek op met de melding dat zijn belagers hem achtervolgden. Op de achtergrond hoorden de slachtoffers geweerschoten. In werkelijkheid had hij een computerspel luid opstaan terwijl hij belde. Uiteindelijk kwam een van de slachtoffers bij zinnen en vertelde ze alles aan iemand van het CLB. Daarna werd M. in december opgepakt toen hij aan de schoolpoort hen opwachtte. “Gilbert heeft hen verkracht, niet ik”, klonk het in zijn eerste verhoor tegen de onderzoeksrechter. Na enkele maanden voorhechtenis sprak hij andere taal voor de Brusselse correctionele rechtbank. “Ik heb er spijt van. Ik ging véél te ver”, klonk het. “Ik deed het ook niet voor de seks. Ik genoot van de aandacht die zij mij gaven. Aandacht die ik van leeftijdsgenoten niet kreeg.

Besef je hoe hard je ons leven hebt kapotgemaakt? We waren voor jou enkel het onderdeel van een geschifte realiteit, ‘speeltjes’ waren we. Hadden we je maar nooit ontmoet

Een slachtoffer

Internering

De twee slachtoffers waren aanwezig op de zitting. Ze hadden een brief geschreven voor de man die hun leven zo lang had beheerst. “Besef je hoe hard je ons leven kapot hebt kapotgemaakt? We waren voor jou enkel het onderdeel van een geschifte realiteit, ‘speeltjes’ waren we. Hadden we je maar nooit ontmoet.  Je kan je niet inbeelden hoe hard we je verafschuwen. Gelukkig komt aan alles een einde. Eindelijk zijn we bevrijd uit jouw netten. Nu willen we nog slechts één ding: laat ons en onze omgeving met rust.” 

Zijn advocaat Boris Reynaerts was verbaasd dat de zaak voor de correctionele rechtbank was gekomen. “Het gaat hier om iemand die geïnterneerd moet worden. Hij is een autist die een verminderd contact heeft met de realiteit. De gerechtspsychiaters stelden dat hij ‘grotendeels verantwoordelijk was voor zijn daden’. Voor welk deel ervan was hij dan niet verantwoordelijk? Hij is een gevaar voor de samenleving en dus moet hij geïnterneerd worden. Toch wil ik ook benadrukken dat hij met een van hen een perfect normale relatie had waarbij de seksuele betrekkingen met wederzijdse toestemming gebeurden én pas nadat ze 16 geworden was”, pleitte hij. 

Uitspraak op 30 augustus. 

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christine Laevers

    Karine Roeland : Jonge kinderen kijken naar een programma dat wordt onderbroken voor reclameboodschappen die elk op zich ook een verhaaltje zijn. Heeft iemand zich al afgevraagd wat hun perceptie is ? Welke associaties hun jonge breinen maken ? Ik kan me indenken dat jongeren geen onderscheid meer kunnen maken tussen de realiteit en het virtuele (zoveel aanlokkelijker en schijnbaar veiliger).

  • Fourouzan Rahnama

    Even voor de duidelijkheid; de advocaat vind dus dat de desbetreffende 24 jarige narcistische autist een perfect normale relatie heeft gehad met een KIND van 15. Ehhhhhhmmmm.... ja. Ik vraag me af of iemand hem heeft gevraagd zijn woorden te herhalen en er even dieper over na te denken. Lijkt alsof deze advocaat ook gehersenspoeld is door zijn client. Walgelijk.

Lees meer