Van Jaws over Harry Potter tot Minions: allen gemaakt uit bloemen

Niets te merken van moeilijke teelt door droogte tijdens Bloemencorso

Van Jaws over Harry Potter tot Mary Poppins, allen gemaakt uit bloemen. De corso rond het thema film in Sint-Gillis-Dendermonde lokte een massa volk, mede dankzij de stralende zon. Van de moeilijke bloementeelt door de droogte was niets te merken.

20 De jongeren van Blozen Jeugd stralen met hun Minions.
Copyright : Geert De Rycke De jongeren van Blozen Jeugd stralen met hun Minions.

Van de droogte de voorbije zomer en de daarmee gepaard gaande moeilijke teelt van dahlia-bloemen, is tijdens de Bloemencorso in Sint-Gillis niets te merken. Elke wagen ziet er piekfijn uit, met een weelderige bloemenpracht.

"We werken al jaren goed samen met Nederlandse bloemenkwekers, die zich niet aan een sproeiverbod zoals in Vlaanderen moesten houden. En dus werden er voldoende bloemen voor alle wagenbouwers geleverd", zegt voorzitter Dieter Mannaert. "Alleen ontbraken er een paar kleuren, zoals wit en paars. Maar dat is opgevangen door andere kleuren en dus is er aan de wagens niets te merken."

20 De bloemencorso staat in het teken van film.
Copyright : Geert De Rycke De bloemencorso staat in het teken van film.

Een bloemenwagen als een reusachtig pak popcorn en een regisseur op hoge stoel openen de stoet. De makers van kinder- en jeugdwagens verrassen het publiek, dat rijen dik langs de straten van Sint-Gillis staat, met onder andere dino's uit Jurassic Park, Minions en apen uit Planet of the Apes. Het is duidelijk dat zij borg staan voor een mooie toekomst van de corso, want ondanks de jonge leeftijd leveren zij ook mooi afgewerkte bloemenwagens af.

20 De jeugd van de Boonwijkvrienden laten zich inspireren door Jurassic Park.
Copyright : Geert De Rycke De jeugd van de Boonwijkvrienden laten zich inspireren door Jurassic Park.

Voor het grote werk staan negen groepen in. Met Baasrode Bloemt versterken carnavalisten uit Baasrode de stoet. Zij bebloemden hun carnavalswagen rond Wickie De Viking. Met prachtig resultaat. "Het was een hele uitdaging en een heel nieuwe ervaring. Maar we zijn erg tevreden", zegt Sven De Visscher.

20 Een voormalige carnavalswagen rond Wickie de Viking is nu een volwaardige bloemenwagen.
Copyright : Geert De Rycke Een voormalige carnavalswagen rond Wickie de Viking is nu een volwaardige bloemenwagen.

KWB tovert Mary Poppins tot leven. Leuk is dat bloemenwagens vergezeld worden door verschillende dansgroepen. In gepaste outfit en bijpassende muziek doen zij de wagens nog beter tot hun recht komen. Regisseur Bram Buytaert liet bovendien een pak filmhelden afzakken om de stoet mee vorm te geven. Van Disney-prinsessen, over Batman en Spiderman, tot Marilyn Monroe en Charlie Chaplin, ze zijn allemaal van de partij.

20 Mary Poppins inspireert KWB.
Copyright : Geert De Rycke Mary Poppins inspireert KWB.
20 Enthousiaste dansgroepen fleuren het geheel extra op.
Copyright : Geert De Rycke Enthousiaste dansgroepen fleuren het geheel extra op.

De wagenbouwers van de Otterstraat zorgen voor een technologisch hoogstandje door een reusachtige televisiescherm in hun bloemenwagen in te bouwen. Zij laten zich inspireren door 'The Fast and the Furious' en tonen op het scherm ook die film. Corsogroep Wonderland laat King Kong vechten met een T-Rex en Jeugdhuis Zenith brengt spanning met Jaws. Met 'BAT-girls', een ontwerp van één van de leerlingen van het Oscar Romerocollege van Dendermonde, krijgen vrouwelijke filmhelden een hoofdrol.

20 De Jaws van Jeugdhuis Zenith moet schrik aanjagen.
Copyright : Geert De Rycke De Jaws van Jeugdhuis Zenith moet schrik aanjagen.
20 King Kong in een gevecht met een T-Rex, dankzij Wonderland.
Copyright : Geert De Rycke King Kong in een gevecht met een T-Rex, dankzij Wonderland.
20 De wagen van de Otterstraat, rond The Fast and the Furious, toont ook een groot televisiescherm.
Copyright : Geert De Rycke De wagen van de Otterstraat, rond The Fast and the Furious, toont ook een groot televisiescherm.

Drie toppers sluiten de corso af. Blozen laat Harry Potter door de straten zweven. De Anciens zorgen voor romantiek met Titanic en Bobo neemt Jack Sparrow en de Pirates of the Caribbean op sleeptouw.

20 Bobo werkte met vijftig mensen twee dagen lang om Pirates of The Carribean in bloemen uit te werken.
Copyright : Geert De Rycke Bobo werkte met vijftig mensen twee dagen lang om Pirates of The Carribean in bloemen uit te werken.
20 De Anciens kiezen voor romantiek met Titanic.
Copyright : Geert De Rycke De Anciens kiezen voor romantiek met Titanic.
20 Blozen won al in de corso van Blankenberge met haar wagen van Harry Potter en oogst ook in Sint-Gillis bewondering.
Copyright : Geert De Rycke Blozen won al in de corso van Blankenberge met haar wagen van Harry Potter en oogst ook in Sint-Gillis bewondering.

"Dit is een topdag", zegt een tevreden voorzitter Dieter Mannaert. "Een heel jaar werken we hier met het comité en de gedreven wagenbouwers naartoe. Ik ben trots op al mijn groepen en de honderden vrijwilligers die deze corso mogelijk maken."

20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke
20
Copyright : Geert De Rycke

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc De Metsler

    Mooie stoet maar het muziek mag veel minder luid want de meeste mensen klagen dat het volume te luid staat , het is tenslotte een bloemen stoet , geen discotheek.

Lees meer