Met haar bloemenwagen rond Rock’n Roll kon Blozen de eerste prijs wegkapen.
Geert De Rycke Met haar bloemenwagen rond Rock’n Roll kon Blozen de eerste prijs wegkapen.

Wagenbouwers uit Sint-Gillis geven bloemencorso in Blankenberge mee kleur, Blozen kaapt eerste prijs weg

Acht bloemenwagens uit Sint-Gillis-Dendermonde gaven de bloemencorso van Blankenberge mee kleur. Voor de wagenbouwers is het jaarlijks een geschikte generale repetitie voor de bloemenstoet die hen aanstaande zondag 1 september in de thuisgemeente te wachten staat. 

En net zoals gewoonlijk waren het ook nu groepen uit Sint-Gillis die in de prijzen vielen. Corsogroep Blozen kaapte met haar wagen rond Rock ‘n Roll de eerste prijs weg. Op de tweede plaats volgden de Anciens, met een bloemenwagen in het teken van Punk. Meer dan 100.000 toeschouwers zagen ook twee wagens van Wonderland de revue passeren en twee wagens van De Floristen. Voorts waren ook Otterstraat en Dahliavrienden van de partij, net als vier Dendermondse dansgroepen. “Natuurlijk zijn we bijzonder trots op de prestaties van onze corsogroepen aan de kust”, zegt Dieter Mannaert, voorzitter van het corsocomité. “Vanaf nu is het aftellen geblazen naar onze eigen stoet aanstaande zondag. Met deelname van een recordaantal bloemenwagens, belooft het een topeditie te worden.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Terry Van Riet

    Kijk al uit naar komend weekend !!!

Lees meer