De badmintonclub van Tielt tijdens de buitentrainingen.
RV De badmintonclub van Tielt tijdens de buitentrainingen.

Badmintonclub Tielt start voorzichtig weer op na lockdown

In Tielt is er sinds een aantal weken weer wat activiteit te beleven in en rond sporthal De Ponte. Ook de Tieltse badmintonclub start haar werking opnieuw op. Voorlopig wordt alleen enkelspel toegelaten, maar vanaf 7 juli kan er ook dubbelspel gespeeld worden.

“We zijn voorzichtig herbegonnen met een speelmoment op dinsdag waarbij alleen enkelspel wordt toegestaan. De leden dienen op voorhand te reserveren en er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar”, zegt voorzitter Filip Deschepper. “Badminton is vooral een sociaal gebeuren bij ons en op de meeste speelavonden wordt traditioneel veel gedubbeld. Vanaf 7 juli zal er op dinsdag ook dubbelspel gespeeld kunnen worden en we hopen vanaf 1 augustus opnieuw op maandag, dinsdag en donderdag te kunnen spelen. Begin september wordt dan ook de jeugdwerking heropgestart en beginnen de competitiewedstrijden.” 

Conditietrainingen en coronakorting

Nieuw is dat er naast badminton voor de leden ook een conditietraining wordt aangeboden, wekelijks op donderdag. “Dit initiatief kwam er tijdens de lockdown van onze jeugdtrainster Sarah Van den Eeden. Op die manier blijven onze leden niet stil zitten en kunnen de spelers zich al conditioneel voorbereiden op het komende seizoen. Daarnaast krijgen de huidige leden 20 euro coronakorting wanneer ze hun lidmaatschap vernieuwen. Dit gebeurt in de vorm van een waardebon bij onze shirtsponsor Badmintonshop Houthoofd.”

Wie meer informatie over badmintonnen in Tielt zoekt kan terecht op www.bctielt.be

Lees meer