Jeugdlokalen wéér getroffen door inbraken

Enkele jeugdbewegingen uit onze regio zijn in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een inbraak in hun lokalen. Maandagnacht en een week geleden gebeurde dat ook al in Wielsbeke en Waregem. Woensdagnacht bleef het in het Hondiuspark in Wakken beperkt tot een poging tot inbraak. De daders probeerden aan de hoofdingang en via een zijdeur binnen te geraken, maar dat mislukte. Er werden gele verfresten van een koevoet teruggevonden, net als eerder deze week bij een inbraak in de cafetaria van het sportcentrum Hernieuwenburg in Wielsbeke.


Nog woensdagnacht kregen zowel de scouts als de Chiro van Ingelmunster ongewenst bezoek. De jeugdverenigingen zijn gehuisvest op drie verdiepingen van een gebouw langs de Bollewerpstraat. Op het gelijkvloers, waar de Chiro haar lokalen heeft, werd een binnendeur opengebroken. Of er ook iets werd buitgemaakt, is niet duidelijk.

Ruim vijftien

De feiten worden toegevoegd aan een dossier van intussen ruim vijftien inbraken in jeugdlokalen, voetbalkantines en cafetaria's. De politie doet er alles aan om de dader(s) zo snel mogelijk te kunnen vatten en nieuwe inbraken te vermijden. (VHS)

Lees meer