In de volgende legislatuur komt er een nieuw fietspad op de Meulebekesteenweg.
VDI In de volgende legislatuur komt er een nieuw fietspad op de Meulebekesteenweg.

Meer aandacht voor fietsers

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN DENTERGEM

Volgens de Dentergemnaar zijn er de voorbije legislatuur weinig fietspaden in de gemeente bijgekomen en van vernieuwing van oudere was ook niet veel sprake. Tijd om daar iets aan te doen.

"Er werd de afgelopen legislatuur wel gewerkt aan fietspaden, onder andere in de Oeselgemstraat in Wakken en aan het Hof van Vlaanderen in Oeselgem", zegt burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht). "In de Wakkenstraat in Markegem zijn ze nu zelfs bezig fietspaden aan te leggen. Dat het project Meulebekesteenweg (N305) deze legislatuur nog niet gestart is, is de verantwoordelijkheid van het Agentschap Wegen en Verkeer. Maar het komt nog aan bod. Ook de nieuwe verbindingsweg in Dentergem krijgt fietspaden. Bij de uitwerking van de doortocht in Wakken wordt ook aandacht besteed aan de fietser."


Stefan Bonné (Focus8720): "Het fietspad op de Meulebekesteenweg kan inderdaad een stap vooruit zijn als het verstandig aangelegd wordt. Het nieuwe fietspad op de Wakkensesteenweg en in de Oeselgemstraat is alvast een voorbeeld van hoe het niet moet. In de meeste dorpskernen blijft fietsen een riskante onderneming omdat er meestal geen afgescheiden fietsstroken zijn in de smallere straten. Bovendien zijn fietsers geen prioriteit voor het AWV, dus ook bij de geplande heraanleg van Wakken centrum blijft dit een aandachtspunt. Minder verkeer en snelheidsremmers zouden de veiligheid van fietsers alvast verhogen." (VDI)

Lees meer