2 De Meikensbossen op de grens van Tielt en Dentergem.
Westtoer De Meikensbossen op de grens van Tielt en Dentergem.

Nieuwe afdeling van vtbKultuur start werking op met drie maanden vertraging door corona

De nieuwe Tieltse afdeling van cultuurvereniging vtbKultuur schiet op zondag 12 juli met drie maanden vertraging uit de startblokken. Het eerste wapenfeit wordt een begeleide wandeling door de Meikensbossen.

Ondertussen is het al een jaar geleden dat aangekondigd werd dat vtbKultuur een Tieltse afdeling zou krijgen. “Normaal hadden we al enkele evenementen op ons palmares kunnen schrijven, maar Covid-19 heeft daar anders over beslist. We gingen mee het nieuwe wandeltraject Meikensbossen-Poelberg op 29 maart inwandelen, op Erfgoeddag 26 april hadden we een tentoonstelling met Tieltse kunstenaars willen organiseren en op Trotwaar op 30 augustus hadden we ons doopfeest gepland, maar alles werd afgelast.”

2 De bestuursleden van de nieuwe afdeling van vtbKultuur in Tielt blijven liever nog even anoniem.
RV De bestuursleden van de nieuwe afdeling van vtbKultuur in Tielt blijven liever nog even anoniem.

Anoniem

Door de versoepeling van de coronamaatregelen schakelt de vereniging nu een versnelling hoger. “We willen niet langer wachten om onze nieuwe afdeling voor te stellen. Aangezien we nog niet officieel ‘geboren’ zijn, doen we dat anoniem. Wel kunnen we verklappen dat we gebeten zijn door cultuur, gaande van audio, video over culinaire kunsten, fotografie tot muzische en plastische kunsten. We zijn allemaal van Tielt en omliggende gemeenten en samen werkten we een veilig aanbod aan kleinschalige evenementen uit in juli, augustus en september.”

Het eerste wapenfeit van vtbKultuur Tielt wordt een begeleide wandeling door de Meikensbossen op zondag 12 juli. Het vertrek is gepland om 9.30 uur aan d’Oude Koestal op de Tieltseweg 45 in Dentergem. De wandeling gebeurt onder leiding van een gids van Natuurpunt. Niet-leden betalen 7,5 euro, leden 7 euro. Vooraf inschrijven is verplicht op www.vtbkultuur.be/tielt.

Lees meer