Voetballer krijgt een maand rijverbod na vluchtmisdrijf

De Kortrijkse politierechter heeft de 34-jarige Stijn M. tot een rijverbod van een maand en een boete van 600 euro veroordeeld voor vluchtmisdrijf.

Voor de man, die als voetballer nog aan de slag was bij Winkel Sport, Racing Waregem, Gistel en het Nederlandse Hoek, was het al de derde keer dat hij voor vluchtmisdrijf werd veroordeeld.


Omdat hij de slaap niet kon vatten, nam hij naar eigen zeggen een slaappil. Toen het nog niet lukte om in slaap te vallen, stapte hij dan maar rond 4 uur 's nachts in zijn wagen. In Dentergem kwam hij echter met zijn auto tegen een paaltje en de gevel van een woning terecht. De schade bleef weliswaar beperkt, maar Stijn M. reed gewoon verder, nadat hij eerst enkele brokstukken had opgeraapt.


"Ik was door die slaappil volledig van de kaart. Die pillen heb ik dan ook in de vuilnisbak gegooid en die komen nooit meer in huis", vertelde Stijn M. aan de politierechter.


Sinds het begin van dit jaar is Stijn M. naar Portugal verhuisd. Hij vloog speciaal voor de zaak vanuit Portugal naar België en terug. Het rijverbod zal pas ingaan eens hij in België het vonnis betekend zal krijgen bij een controle of als hij zich in de toekomst opnieuw in België vestigt. (LSI)

Lees meer