Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.

Dealer slaapt in auto met speedspuit naast zich: drugs en wapens gevonden bij huiszoeking

Een man uit Dessel werd op 15 maart 2018 in verdachte omstandigheden aangetroffen in Mol. Hij lag te slapen in zijn auto terwijl de motor nog draaide. Naast hem lag een spuit met restanten van speed. Hij riskeert 18 maanden gevangenisstraf.

Mounir A. wordt verdacht van verboden wapenbezit en handel in speed, cannabis, cocaïne, xtc en GHB. Nadat hij in maart 2018 om 7.40 uur slapend in zijn auto werd aangetroffen door de politie volgde een huiszoeking in de woning van een vriend in Dessel waar hij op dat moment verbleef. “Op het bed in zijn slaapkamer werd een grote winkelzak met 83 gram cannabis gevonden”, zegt openbaar aanklager Catherine Dederen. Ook restanten van speed werden aangetroffen.

“Alleen gebruiker” 

Mounir A. verklaarde dat hij elke dag 1 gram speed gebruikt en ook joints rookte. Hij benadrukte wel dat hij alleen gebruiker is, maar geen drugs dealt. “Maar uit zijn sms-berichten blijkt onmiskenbaar dat hij ook drugs verkocht”, vervolgt Dederen.

Al 6 veroordelingen

Naast drugshandel wordt de man ook verdacht van verboden wapenbezit. In zijn auto werd een knots aangetroffen, en tijdens een eerdere controle in Oud-Turnhout in februari 2018 had de politie ook al een stroomstootwapen in zijn handschoenkastje gevonden. 

De man werd al 6 keer eerder correctioneel veroordeeld. Het parket vordert dit keer een celstraf van 18 maanden. 

Vonnis op 27 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer