8
Kristof Pieters

Derde ochtend op rij zware ongevallen in buurt van wegenwerken op E17

Het verkeer op de E17 van Antwerpen naar Gent heeft vrijdag voor de derde ochtend op rij zware hinder ondervonden door enkele ongevallen met vrachtwagens in de file van de wegenwerken in Gentbrugge.

In de vroege ochtend deed zich een zwaar ongeval voor ter hoogte van de werken in Gentbrugge. Een vrachtwagen geladen met koeien knalde er op de werfsignalisatie en kantelde. Enkele dieren overleefden het niet. Het overladen van die dieren en het takelen nam uren in beslag en de snelweg was geruime tijd afgesloten. In de staart van de file die daardoor ontstond deed zich omstreeks 7 uur een tweede ongeval voor. Een Nederlandse truck reed er in op zijn Letse voorligger. Beide bestuurders raakten gewond, de brandweer moest ter plaatse komen om een van hen uit zijn beschadigde stuurcabine te bevrijden. Het ongeval veroorzaakte in volle ochtendspits bijkomende verkeershinder met een file tot in Lokeren als gevolg. 

Het is opvallend dat het al voor de derde ochtend op rij tot zware ongevallen met vrachtwagens komt. De wegenwerken staan nochtans goed op voorhand aangegeven en ook de signalisatie is aangebracht zoals voorgeschreven.

8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters
8
Kristof Pieters

Lees meer