4 De compleet verhakkelde wagen waar de vier jongeren in zaten.
Wouter Spillebeen De compleet verhakkelde wagen waar de vier jongeren in zaten.

Auto met vier jongeren rijdt in op paal in Destelbergen: dode en persoon in levensgevaar

De Dendermondesteenweg in Destelbergen is vanmorgen ter hoogte van het kruispunt met de Ter Ramenlaan volledig afgezet na een zwaar verkeersongeval. Een auto met vier inzittenden van 19 en 20 jaar oud reed rond 8.30 uur in op een verlichtingspaal. Een van de jongeren kwam door de klap om het leven en een andere verkeert nog in levensgevaar.

“Er is één voertuig betrokken bij het ongeval”, volgens de politie van zone Rhode & Schelde. “De zwarte Saab reed in de richting van Zele, is van de weg af geraakt en tegen een verlichtingspaal gereden. De brandweer moest ter plaatse komen om de slachtoffers uit de wagen te halen.” Het dak moest van de wagen geknipt worden  om de jongeren te bevrijden.

Het overleden slachtoffer is een 20-jarige man uit Wachtebeke. Hij kwam ter plaatse om het leven. Een 19-jarige inzittende uit Nazareth verkeert nog in levensgevaar. De 19-jarige bestuurder en een passagier raakten lichtgewond. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen.

Op het moment dat het ongeval gebeurde, was net een kleine regenbui gevallen. Dat zorgde ervoor dat de weg glad lag. Dat ligt mogelijk mee aan de oorzaak van het ongeval. Buurtbewoners verklaren ook dat de wagen waarschijnlijk te snel reed. “Ik hoorde de wagen luid slippen en dan een enorme klap”, zegt een bewoonster van de steenweg.

Het parket is ingelicht en een verkeersdeskundige kwam ter plaatse nog de nodige vaststellingen doen. Intussen bleef de Dendermondesteenweg in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Tussen de kruispunten Kerkkouterrede en Reinaertweg was een plaatselijke omleiding voorzien. Rond 12.45 uur werd de straat weer vrijgegeven.

4
Wouter Spillebeen
4
Wouter Spillebeen
4
Wouter Spillebeen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy Vanlersberghe

    Sterkte aan de families....

  • etienne vijverman

    veel moed voor de nabestaanden ..........maar naar de oorzaak ga je waarschijnlijk niet lang moeten zoeken jong en vooral gemis aan ervaring ......

Lees meer