PZ Antwerpen

85 onmiddellijke inningen voor verkeersinbreuken

De politiewijkteams van de Unolaan in Deurne hielden dinsdagochtend een verkeerscontrole in hun regio. Er werd in uniform, maar ook anoniem toezicht gehouden op gekende hotspots in de regio, die te kampen hebben met verkeers- en parkeeroverlast.

De nadruk lag op de as Bisschoppenhoflaan en omgeving, waar verkeersovertredingen voor gevaarlijke situaties zorgen. Op twee uur tijd werden maar liefst 67 gas-boetes opgemaakt voor verkeersovertredingen. 85 bestuurders kregen een onmiddellijke inning voorgeschoteld.

Er werd vijftien keer buiten de voorziene vakken geparkeerd, zeven keer dubbel geparkeerd, drie maal tegen de richting, zeven keer op het voetpad en negen keer op het fietspad. Eén asociale bestuurder had zich onterecht op een mindervalidenparking geparkeerd.

Verder gebruikten maar liefst 61 personen hun mobiele telefoon achter het stuur en reden vier gecontroleerde bestuurders zonder gordel. Twee negeerden de enkelrichtingstraat en elf namen de verkeerde weg om af te slaan. Zeven overschreden de volle witte lijn en twee negeerden het rode stoplicht. Een laatste overtreder blokkeerde het kruispunt.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jack Dereder

    Moest de politie hetzelfde gedaan hebben met fietsers zaten ze aan het driedubbele aantal boetes. Door rood licht rijden, niet stoppen voor overstekende voetgangers, op het voetpad rijden, links afslaande wagens langs links inhalen,enz...

Lees meer