Drie ontwerpteams zijn geselecteerd om mee te doen met de wedstrijd voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne
Klaas De Scheirder Drie ontwerpteams zijn geselecteerd om mee te doen met de wedstrijd voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams geselecteerd voor wedstrijd herontwikkeling Arenawijk Deurne

Drie ontwerpteams zijn geselecteerd om mee te doen met de wedstrijd voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne: BULK architecten, HUB en Metapolis. Als alles vlot verloopt, zal eind 2020 het definitieve ontwerpteam gekozen zijn.

De stad en Woonhaven werken, in samenwerking met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), aan de herontwikkeling van de Arenawijk. De nieuwe Arenawijk moet een groene, autoluwe wijk met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers worden. Het patrimonium van architect Renaat Braem wordt deels gerenoveerd en deels afgebroken. Er komt een mix van private en sociale woningen en openbare voorzieningen zoals een sporthal en basisschool.

“Eind april is de zoektocht naar een multidisciplinair ontwerpteam met expertise op het vlak van architectuur, stedenbouw, landschap, erfgoed en mobiliteit gestart. Geïnteresseerde ontwerpteams konden tot midden juni een aanvraag tot deelneming indienen. Uit 14 kandidaten zijn nu 3 ontwerpteams geselecteerd om deel te nemen aan de laatste fase van de wedstrijd: BULK architecten, HUB en Metapolis. Als alles vlot verloopt, hebben we eind 2020 uit die drie een ontwerpteam gekozen dat een plan kan uitwerken voor de herontwikkeling van de Arenawijk”, aldus schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder en schepen voor wonen Fons Duchateau.

Infomoment

“Nadat het ontwerpteam is gekozen brengen de stad en Woonhaven Antwerpen de buurtbewoners op de hoogte en nodigen ze hen uit voor een infomoment dat begin 2021 zal plaatsvinden. Samen met het district Deurne wordt dan een participatietraject opgestart. De herontwikkeling zelf zal in fases verlopen en de verhuisbewegingen van Woonhaven volgen”, voegt Tjerk Sekeris, districtsburgemeester voor Deurne, toe.

AG VESPA, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, coördineert de herontwikkeling van de Arenawijk samen met sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) als subsidiërende overheid.

Meer info over het stadsproject Arenawijk staat op www.agvespa.be.

Lees meer