Dronken bestuurder rijdt twee fietsers aan en pleegt vluchtmisdrijf in Antwerpen: slachtoffers niet langer in levensgevaar

Op het fietspad van de Antwerpse Noordersingel zijn twee fietsers vanavond aangereden door een dronken bestuurder en zijn BMW. Daarop pleegde de 43-jarige man vluchtmisdrijf. Zijn slachtoffers verkeerden even in levensgevaar, maar dat is niet langer het geval. De vermoedelijke dader is gearresteerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De bestuurder, die van de Turnhoutsebaan kwam, wilde links afslaan en zo de Noordersingel oprijden, maar hij miste zijn bocht en maaide de twee fietsers van het fietspad. Het gaat om mannen van 46 jaar en 50 jaar”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Daarna sloeg de man op de vlucht. Er waren verschillende getuigen die alles hebben gezien. Op de Turnhoutsebaan zijn we hem even uit het oog verloren, maar al gauw vond een interventieploeg hem en zijn wagen bij zijn thuis. De ruit was verbrijzeld door de klap en hij had een platte band. De vermoedelijke dader, een man van 43 jaar, legde een positieve ademtest af. Hij is voor ons en voor justitie geen onbekende. Hij werd gearresteerd.”

De fietsers werden onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Ze vochten een tijdje voor hun leven, maar zijn nu niet langer in levensgevaar. Dat bevestigt de Antwerpse politie.

5 De fiets van één van de slachtoffers.
Marc De Roeck De fiets van één van de slachtoffers.
5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck
5
Marc De Roeck

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Mulder

    Blijkbaar is dit het nieuwe normaal in de maatschappij , drinken en drugs + rijden gaan niet samen , voor mijn part mag de nul tolerantie ingevoerd worden , en dan ook straffen natuurlijk , en niet zoals het er nu aan toe gaat

  • Mario Tersago

    Levenslang rijverbod. Want dat haalt in ons rechtssysteem toch geen bal uit.

Lees meer