Familie mag moordverdachte drie maanden niet zien

De 39-jarige Samir T. uit Deurne, die verdacht wordt van een dubbele moord op leden van een Nederlandse motorbende, blijft nog minstens drie maanden in voorarrest zitten. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren beslist.

De man zit 'in beperking'. Dat wil zeggen dat hij van niemand bezoek mag krijgen, geen televisie of kranten mag kijken of lezen, en alleen met zijn advocaat Karsten Verkaart mag overleggen.


De familie uit Deurne weet niet hoe Samir T. betrokken kan zijn geraakt bij de schietpartij in een chalet in Hooge Zwaluwe. "Samir is afgezet aan het ziekenhuis in Oosterhout. Wij hebben hem sindsdien nog niet mogen spreken. Wij hebben enkel contact met zijn advocaat", zo liet de zus van Samir T. gisteren weten.


Volgens de Nederlandse justitie gaat het waarschijnlijk om een ripdeal. Vier Antwerpse verdachten, onder wie Samir T., wilden naar verluidt op 14 oktober drugs kopen, maar zouden in de bungalow in Hooge Zwaluwe overvallen zijn door vier nepagenten. Die wilden het drugsgeld rippen. Bij de schietpartij vielen twee doden: Brian Dalfour van de beruchte Nederlandse motorclub No Surrender en zijn vriend Muljaim Nadzak (34). Een andere Surinamer, Roy O. (46), raakte zwaar verbrand toen een Antwerpse verdachte heet water uit een waterkoker over zijn armen goot.

Aanhouding verlengd

Zowel Samir T. als zijn opponent Roy O. verschenen gisteren voor de raadkamer in Breda. Die verlengde de opsluiting 'in beperking' voor Samir T. met minstens negentig dagen. Hij wordt nog altijd beschuldigd van de dubbele moord.


Voor Surinamer Roy O. heeft het Openbaar Ministerie zijn aanklacht aangepast. Hij wordt beschuldigd van diefstal met geweld. Vermoedelijk doelt het OM daarmee op de ripdeal van het drugsgeld dat de Antwerpenaars hadden meegebracht. Roy O. wordt ook beschuldigd van poging doodslag op Samir T. Dat betekent dat Samir T. zou zijn neergeschoten door Roy O. Samir zou minstens drie schotwonden hebben opgelopen, maar stelt het gezien de omstandigheden redelijk goed. (PLA)

Lees meer