Kasteel Boterlaerhof verwelkomt straks eerste gasten na zware brand 4 jaar geleden

Na drie jaar verbouwen opent Kasteel Boterlaerhof in Deurne volgende maand de deuren. Het kasteel zal dienst doen als verblijfscentrum voor jongeren. 

In 2015 werd het Kasteel Boterlaerhof getroffen door een zware brand. Sindsdien wordt er hard gewerkt om het kasteel in zijn oude glorie te herstellen. Nu is het einde van die werken dus in zicht. Deze zomer verwachten eigenaars Johan van Nuffel en Kelly Michielsen hun eerste gasten. 

Kasteel Boterlaerhof moet een verblijfscentrum voor jongeren worden. Denk maar aan vormingsinitiatieven, kampen en schooluitstappen. Plaats is er in elk geval genoeg op het 2,5 hectare grote domein en naast het kasteel werd ook een nieuwbouw gezet. Die zal dienst doen als polyvalente ruimte. In het kasteel is er plaats voor veertig bedden en in het koetshuis kunnen nog eens zestig mensen slapen. 

De komende weken zal het team vooral de inrichting nog verder afwerken zodat het kasteel op 21 juni officieel ingehuldigd kan worden. Op 29 juni worden de eerste gasten verwelkomd.  

2 Een zware brand verwoeste het kasteel in 2015
Marc De Roeck Een zware brand verwoeste het kasteel in 2015
2 Een zware brand verwoeste het kasteel in 2015
Marc De Roeck Een zware brand verwoeste het kasteel in 2015

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer