Man die onder invloed twee fietsers van fietspad maaide en vluchtmisdrijf pleegde, blijft aangehouden

De 42-jarige Pool die gisterenavond onder invloed twee fietsers aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft aangehouden. Dat bevestigde het Antwerpse parket. De twee slachtoffers uit Deurne verkeren niet meer in levensgevaar.

Op het fietspad van de Noordersingel ter hoogte van de Turnhoutsebaan in Borgerhout werden twee fietsers van 47 en 51 jaar aangereden. De bestuurder wilde links afslaan om de Noordersingel op te rijden, hij ging uit de bocht en reed in op de twee fietsers uit Deurne. Verschillende getuigen zagen hoe de bestuurder van de BMW na de crash op de vlucht sloeg. 

Een interventieploeg van de politie kwam de wagen gemakkelijk op het spoor en trof die bij de verdachte thuis aan in Deurne. De ruit van het voertuig was verbrijzeld en één van de banden was plat. De eigenaar van de wagen, de Poolse H.C., legde een positieve ademtest af. Hij werd gisterenavond nog gearresteerd. Hij zou toegegeven hebben dat hij effectief achter het stuur zat en panikeerde na het ongeval.

Vanmiddag kwam H.C. voor bij de onderzoeksrechter, die hem aangehouden hield. “De verdachte verschijnt dinsdag voor de raadkamer”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. De Pool is een bekende bij politie en gerecht voor verschillende feiten, waaronder ook verkeersinbreuken. Het parket wil niet in detail gaan over de voorgeschiedenis van de verdachte. Hij zou niet voor alle feiten veroordeeld geweest zijn in het verleden.

Het parket bevestigde dat de slachtoffers intussen buiten levensgevaar zijn. Ze zouden het ziekenhuis al verlaten hebben.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Philippaerts

    Prachtig de dader heeft al een blaadje. Opdracht justitie volbracht. Misschien moet hij binnen 3 jaar voor de rechter verschijnen waar het blaadje dan plechtig wordt bijgewerkt. Justitie in Belgie ofwel zeer grondig aanpassen of schaf het gewoon af. Daar wordt nog gewerkt zoals in de middeleeuwen. Ze werken wel met de wetten van napoleon maar met methodes van daar 100derde jaren voor.

  • JAN krommentak

    50%van die ongevallen kon men zo van de jaarrekening halen moest het gerecht zijn werk serieus doen dit is niet meer normaal te noemen een gekende aub zeg ! het word hoog tijd dat mensen klacht in dienen tegen het gerecht voor nalatigheid met opzettelijke doding tot gevolg .

Lees meer