3 Het enige échte Antwerp-ijs dat Bruno Vanherck na de schitterende bekerzege tegen Club Brugge bedacht.
Benoit De Freine Het enige échte Antwerp-ijs dat Bruno Vanherck na de schitterende bekerzege tegen Club Brugge bedacht.

Met de zoete smaak van een heroïsche bekeroverwinning: het Antwerp-ijsje van ‘t Palijs

Na 28 jaar wachten de Belgische beker winnen, dat smaakt letterlijk zoet. Antwerpsupporter Bruno Vanherck van ijssalon ’t Palijs aan de Venneborglaan in Deurne had zondag een leuke extra in petto. Hij maakte een rood-wit bolletje ijs. 

“Iedereen die tot 21 uur langskomt in een t-shirt van Antwerp, trakteer ik op een ijsje”, zegt Bruno. “Ik ben al mijn hele leven supporter. Vroeger had ik een bakkerij. Toen heb ik nog een rood-witte éclair gemaakt. Na de onverwachte overwinning tegen Club Brugge dacht ik vannacht: waarom geen toepasselijk ijsje?”

Bruno toog aan het werk en mengde een coulis van aardbei onder vanille ijs. Hoeveel volk hij verwachtte? “Normaal passeren hier ’s zondags 200 à 300 klanten. Let op, het is enkel vandaag”, lacht hij.

3 Na de zoete bekeroverwinning van gisterenavond trakteren Bruno & Sophie van 't Palijs alle supporters die langs komen in een Antwerp T-shirt op een rood-wit bolletje ijs.
Benoit De Freine Na de zoete bekeroverwinning van gisterenavond trakteren Bruno & Sophie van 't Palijs alle supporters die langs komen in een Antwerp T-shirt op een rood-wit bolletje ijs.
3 Leo De Groof van L&L Dance sponsort mee en komt ook een ijsje proeven bij 't Palijs.
Benoit De Freine Leo De Groof van L&L Dance sponsort mee en komt ook een ijsje proeven bij 't Palijs.

Lees meer