PZ Antwerpen

Politie valt appartement binnen omdat getuige onderbroek als ‘vuurwapen’ ziet

De lokale politie van Antwerpen kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een verontrustende oproep. Een getuige meende dat iemand met een vuurwapen stond te zwaaien op een balkon op het Cogelsplein in Deurne. Het “vuurwapen” bleek uiteindelijk een onderbroek op een kleerhanger te zijn die te drogen werd gehangen op het balkon.

Iets na middernacht kreeg de politie de verontrustende melding binnen. Volgens de getuige richtte iemand op het balkon van het appartement het ‘vuurwapen’ op een geparkeerd voertuig op straat. De politie stuurde meteen een snelleresponsteam aan en zette het kruispunt aan het Cogelsplein voor alle zekerheid af.

De politie viel het appartement binnen en trof daar twee Mexicaanse toeristen aan. Het appartement werd doorzocht, er werd geen vuurwapen gevonden. De toeristen waren op doorreis en bleken met alles in orde. Ze verklaarden dat ze een vers gewassen onderbroek aan een kleerhanger op het balkon te drogen hadden gehangen.

Bijzonder genoeg verwarde de getuige de onderbroek met een vuurwapen. Vals alarm dus.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Buckens

    Zou het niet kunnen dat ze die buur een loer wilden draaien?

  • romy verhove

    Wat een paranoide wereld ,iedereen bellen maar..

Lees meer