Het stutten van het appartementsgebouw duurt langer dan voorzien. De tram blijft voorlopig onaangeroerd in de Cruyslei staan.
BELGA Het stutten van het appartementsgebouw duurt langer dan voorzien. De tram blijft voorlopig onaangeroerd in de Cruyslei staan.

Takelen gecrashte tram loopt vertraging op

De opruimingswerken na het zware ongeval met een tram op de Boekenberglei in Deurne zullen veel langer duren dan gepland. Het stutten van het gehavende appartemengsgebouw zal pas tegen 18 uur zijn afgerond. De Lijn kan pas daarna beginnen met het wegtakelen van de gecrashte tram. 

Een honderdtal buurtbewoners en kijklustigen volgen sinds vanmorgen de takel- en opruimingswerken aan het kruispunt van de Cruyslei met de Boekenberglei. Een tram ontspoorde en reed rechtdoor het kabinet van een tandarts op het gelijkvloerse binnen. De tramchauffeur en een passagier raakten ernstig gewond.

De tram richtte een ravage aan in het tandartsenkabinet van Walter Hintjens en zijn echtgenote Kristine Penneman. Een steunmuur is zwaar geraakt. De stadsingenieur laat het gebouw eerst stutten. Pas daarna kan de tram worden weggetrokken. 

Woordvoerder Tom Van de Vreken van De Lijn: “Het stutwerk duurt langer dan eerst gepland. Er is extra materiaal onderweg vanuit Gent. Rond 15u30 komt dat materieel ter plaatse. De werklui hebben zeker tot 18 uur werk om alle steunpilaren te plaatsen.  Vervolgens komt de architect het gebouw inspecteren. En pas dan kan onze kraan die al enkele uren klaarstaat, de gehavende tramstellen wegnemen. De tram zal op een vrachtwagen worden geladen.”

Voor de tramreizigers van en naar Deurne betekent dit dat de hinder nog zeker tot morgenvroeg zal verder duren. Het tramverkeer op de lijnen Silsburg-Nationale Bank en Eksterlaar-Groenenhoek blijft verstoord. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Maarten Cautereels

    Logisch. Bij De Lijn loopt nu eenmaal àlles vertraging op

  • Wesley Kenis

    En word de tandarts vergoed of is het weeral "enkle geld voor de topjobs" zoals altijd bij jullie? ??? Een klacht voor opzettelijke slagen en verwondingen zou wel gepast zijn als blijkt dat er stelselmatig problemen zijn op dat punt.

Lees meer