Antwerpsupporters zijn zonder toegang binnengeraakt tot het 2e verdiep van Tribune 1. Vervolgens hebben er zich incidenten voorgedaan die RAFC als club niet kan aanvaarden.
Photo News Antwerpsupporters zijn zonder toegang binnengeraakt tot het 2e verdiep van Tribune 1. Vervolgens hebben er zich incidenten voorgedaan die RAFC als club niet kan aanvaarden.

Veiligheidscoördinator RAFC breekt knieschijf nadat supporters businessruimte willen binnendringen

Antwerpfans uit tribune 2 en 3 zullen de rest van het seizoen geen toegang meer krijgen tot de hoofdtribune. Na de match tegen Brugge probeerden Antwerpsupporters niveau 2 binnen te raken. Daarbij werd de veiligheidscoördinator van de trappen gegooid. De man brak zijn knieschijf en is werkonbekwaam.

Via een officieel bericht op hun website laat The Great Old weten dat de hoofdtribune (tribune 1) vanaf nu niet meer toegankelijk zal zijn voor Antwerpsupporters van tribune 2 en 3. Na de wedstrijd tussen Antwerp en Club Brugge van 10 november deden er zich volgens de club “onregelmatigheden voor die RAFC als club niet kan aanvaarden”, staat er te lezen op de website. 

Een Antwerpsupporter van tribune 2 vertelt: “Sinds enkele seizoenen wordt de tribune 1 opengesteld voor ons zodat we daar iets kunnen drinken en kunnen nakaarten over de match. Maar elke keer is het er miserie omdat een aantal altijd proberen niveau 2 binnen te dringen. Maar dat is de businessruimte en dus niet toegankelijk”, zegt de man. “Maar na de match tegen Club Brugge is het compleet uit de hand gelopen. Opnieuw probeerde een groepje niveau 2 binnen te dringen. Er werd wat geroepen en dat escaleerde tot duwen en trekken. De veiligheidscoördinator werd van de trappen gegooid en daarbij brak de man zijn knieschijf. Hij is werkonbekwaam.”

De club haalde de politie erbij en die stelden een proces verbaal op. Door het incident ziet de club zich genoodzaakt supporters van Tribune 2 en 3 geen toegang meer te verlenen tot Tribune 1 na de wedstrijd. Dit zal gelden voor de overige wedstrijden van het seizoen 2019-20. “Het gedrag van enkelingen heeft opnieuw een negatieve impact op alle supporters die onze clubkleuren wel op de juiste manier uitdragen”, stelt de club. Ook zal er voor de wedstrijd tegen AA Gent geen DJ-set op het eerste en tweede voorzien worden in aanloop naar en na de wedstrijd.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Swinnen

    Beste Guy, deze personen zijn toch gekend door de club , niet ?

  • Wim Impens

    Hoe komt dat toch, als er ergens miserie is met supporters, dan is de kans groot dat die van den Aantwaaarp er bij zijn. Moeten die zich nog aanpassen dat ze weer bij de grote jongens in eerste klasse zijn, of zit het probleem dieper ? Antwerpen als grote fiere havenstad zou moeten tot de top behoren in ons eersteklassevoetbal, maar overal misdragen uitgerekend hun supporters zich. Kan het bestuur die zogenaamde supporters niet identificeren en buitengooien ?

Lees meer