Illustratiebeeld: grote flessen lachgas.
Lokale Politiezone Bodukap Illustratiebeeld: grote flessen lachgas.

Verkoper lachgas betrapt: 57 flessen in beslag genomen

In Deurne werden zondagavond 57 lachgasflessen uit een kleine vrachtwagen in beslag genomen. Drie inzittenden van een personenwagen wilden deze aankopen om te gebruiken.

Zondagavond verwittigde een getuige de politie omdat hij verdachte zaken had opgemerkt in de Belcrownlaan. Ter plaatse kon de politie vaststellen dat er een groot aantal flessen lachgas werd overgeladen vanuit een kleine vrachtwagen met Nederlandse nummerplaat in een personenwagen. De drie inzittenden van de wagen (20, 18 en 18) moesten toegeven dat ze de flessen aankochten om te consumeren. In totaal ging het om 57 flessen, deze werden in beslag genomen. De bestuurder kon aan de hand van enkele documenten vermijden dat zijn lading in beslag werd genomen. Hij diende wel 2 400 euro boete te betalen wegens verschillende inbreuken.

Opmerkelijk was dat er tijdens de controle verschillende personen de plaats passeerden die geen logische verklaring voor hun aanwezigheid konden geven. Vermoedelijk waren zij ook van plan om ter plaatse lachgas aan te kopen.

Lees meer