PZ Antwerpen

Zestien bestuurders proberen politiecontrole te ontvluchten

Meer dan vijf procent van de gecontroleerde bestuurders werd zondagochtend beboet tijdens een wodca-actie van de lokale politie. Zestien bestuurders probeerden de politie te slim af te zijn door weg te vluchten van de controle, ze werden allemaal gepakt.

De verkeerspolitie hield zondagochtend met behulp de verkeersondersteuningsteams van de regio’s West en Centrum wodca-controles in de Amsterdamstraat, Plantin en Moretuslei en de Graaf van Hoornestraat. De politie nam 646 negatieve samplings af en 53 positieve. Bij ademtesten bliezen zeven personen alarm en 21 positief. Zeven daarvan hadden zo diep in het glas gekeken dat hun rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken voor vijftien dagen. Eén persoon weigerde om een ademtest af te leggen.

Verder werden er pv’s uitgeschreven voor het rijden onder invloed van drugs en verlopen voertuigkeuringen. De politie is zestien keer achter een bestuurder aangereden omdat die aan de controle probeerden te ontkomen. Ze zijn allemaal teruggefloten om te blazen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Van Cleempoel

    Je ziet als ze willen dat het resultaat opbrengt. Blijven doen.

  • gustaaf carpels

    Goed gewerkt van de politie

Lees meer