De rookpluim nabij het Sportpaleis was van ver te zien.
rv De rookpluim nabij het Sportpaleis was van ver te zien.

Zwarte rookpluim boven Sportpaleis: situatie onder controle, geen gewonden

Er doemde vrijdagnamiddag plotseling een zwarte rookwolk op nabij het Sportpaleis in Antwerpen. Er ontstond om een nog onbekende reden brand in een rijhuis in de buurt. De brandweer had de vlammen na een kwartier al onder controle. Er vielen geen gewonden.

“We zijn met man en macht uitgerukt naar de brand”, zegt Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. “Er was brand ontstaan op de eerste verdieping van een rijwoning. Die was even uitslaand en sloeg over naar de tweede verdieping en de zolder. Na een kwartier hadden onze diensten de situatie al onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen.”

Terwijl de brandweer zijn werk deed, werd de Van Amstelstraat in Deurne, waar de brand zich voordeed, afgezet door de politie. Vijf woningen werden uit voorzorg ontruimd. De hulpdiensten kregen verschillende meldingen binnen omdat de zwarte rookpluim van ver te zien was maar de brandweer had de situatie dus snel onder controle. De getroffen woning is onbewoonbaar verklaar. De bewoners worden opgevangen door familie.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer