3 De Renault staat wel erg schuin op de helling. Het treinverkeer op de drukke verbinding Luik-Hasselt stilleggen, bleek niet nodig.
RTZ De Renault staat wel erg schuin op de helling. Het treinverkeer op de drukke verbinding Luik-Hasselt stilleggen, bleek niet nodig.

Leerling-bestuurder probeert te vertrekken op Aldi-parking. Dat verloopt niet geheel volgens plan

“Voor ik het wist, schoot de auto de parking af en hing ik wel héél schuin op de helling naast de spoorweg.” Leerling-bestuurder Cédric Smeers uit Diepenbeek wilde dinsdagmiddag met zijn Renault Scenic vertrekken op de parking van de Aldi langs de Steenweg, maar dat verliep allesbehalve vlekkeloos.

“Ik heb mijn theorie al even behaald, en nu mag ik zonder begeleiding rondrijden”, legt Cédric uit. “Jammer genoeg was het al een poos geleden dat ik nog de weg op kon, omdat ik - net na het behalen van mijn voorlopig rijbewijs - mijn pols gebroken had. Na wekenlang revalideren mocht ik van de dokter eindelijk opnieuw de baan op. Alleen is het dan vanzelfsprekend weer eventjes wennen.” 

Afgeleid door snoepjes

“Ik wou mama toch graag helpen, en daarom was ik boodschappen gaan doen. Bij het vertrek was ik wat afgeleid door een doosje snoepjes dat mij het schakelen belemmerde. Voor ik het wist, schoot de auto de parking af en hing ik wel héél schuin op de helling naast de spoorweg.” 

3 Leerling-bestuurder Cédric Smeers.
RTZ Leerling-bestuurder Cédric Smeers.

Gelukkig bleef de Renault daar toch steken én hield Cédric zelf het hoofd koel door meteen de handrem op te trekken. Voorzichtig kroop hij uit de wagen terug naar het hogergelegen parkeerterrein. Het spoorverkeer stilleggen, was volgens spoorbeheerder Infrabel niet nodig. Wel werd de auto centimeter voor centimeter terug naar boven getrokken, terwijl tientallen Aldi-klanten nieuwsgierig kwamen kijken rond de beteuterde leerling-bestuurder. Ze staken hem gelukkig snel een hart onder de riem door te verwijzen naar hun eigen beginnersfouten. De auto heeft al bij al weinig schade opgelopen. “En mama reageerde bovendien niet al te boos”, zegt Cédric.

3 De Renault Scenic hangt erg schuin op het spoorwegtalud.
RTZ De Renault Scenic hangt erg schuin op het spoorwegtalud.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Gijselings

    Mijn zoons namen 20 u les via rijschool daarna verplicht door ons in de spitsuren naar werk met ouders. Bij het examen werd letterlijk gezegd " Chapeau, moesten ze het allemaal maar zo doen. Proficiat "

  • Paul De Meersman

    Iedereen moet ooit leren rijden, maar we kunnen ons toch afvragen of dat leren rijden zonder begeleiding een goed idee is. Hier gelukkig enkel wat blikschade. Maar stel u voor dat hij dat voor heeft in het stadscentrum waar veel fietsers en voetgangers zijn...

Lees meer