2 Katia wil koste wat kost het implantaat laten verwijderen, ook al moet ze daarvoor naar de VS. “Mijn levenskwaliteit is ondertussen zo laag dat ik ten einde raad ben”.
Bollen Katia wil koste wat kost het implantaat laten verwijderen, ook al moet ze daarvoor naar de VS. “Mijn levenskwaliteit is ondertussen zo laag dat ik ten einde raad ben”.

Exclusief voor abonnees

Katia en Katrien kampen met helse pijnen na plaatsing ‘bekkenbodemmatje’: “Alsof er prikkeldraad in mijn lichaam zit, maar wij worden niet serieus genomen”

Twee weken geleden raakte bekend dat de 700 Australische vrouwen die farmareus Johnson & Johnson voor de rechter sleepten, gelijk kregen van de rechter. Die vrouwen ondervonden stuk voor stuk zware, medische problemen na het plaatsen van een ‘bekkenbodemmatje’, een implantaat om vrouwen te helpen bij incontinentie of bij verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen. “Hoe is het mogelijk dat de implantaten tot vandaag bij Vlaamse vrouwen geplaatst worden, zonder enige uitleg over mogelijke gevolgen?”, reageren Katrien Weytjens en Katia Vanonckelen, twee vrouwen uit Diest die zelf zo een implantaat lieten plaatsen en hierdoor heel ernstige, medische problemen ondervinden. “Wij worden niet serieus genomen.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yelene dekann

    Heb al 11 jaar zo'n matje en nooit problemen mee ondervonden,hangt allemaal af van de dokter die het plaatst,ik ben hierover goed geïnformeerd en tot op heden ondervind ik enkel maar voordelen, gedaan met de incontinentie en ik plas zoals de dokter toen zei weer als een jong meisje

  • MYRTHE PASS

    Ik heb reeds 20 jaar matjes na een dubbele liesbreuk. In mijn linker lies hebben ze het preventief gestoken. Een kijkoperatie was toen ook al mogelijk, maar omwille van het feit dat ik nog kinderen kon baren kreeg ik een klassieke operatie. Via een kijkoperatie kon men die matjes niet inbrengen. Uiteindelijk heb ik geen kinderen gekregen. Ik heb nog een jaar na de operatie lichte pijn gehad, maar dit is normaal na een operatie.

Lees meer