Kiwanis Mosterpot Diest schenkt het volledige bedrag van 8.300 euro voor een duofiets aan Huize Sint-Augustinus
repro Bollen Kiwanis Mosterpot Diest schenkt het volledige bedrag van 8.300 euro voor een duofiets aan Huize Sint-Augustinus

Kiwanis sponsort duofiets voor woonzorgcentrum Huize Sint-Augustinus

Kiwanis Mosterpot Diest schenkt het volledige bedrag van 8.300 euro voor een duofiets aan Huize Sint-Augustinus, het woonzorgcentrum in Diest. Op deze manier hoopt Kiwanis te kunnen bijdragen aan de actieve levensstijl van de bewoners. 

De sponsoring kwam tot stand naar aanleiding van het grote succes met de gehuurde duofietsen afgelopen zomer. Al meer dan 35 jaar houdt Kiwanis Diest zich bezig met sociale doelen. “Wij willen ouderen de kans geven om meer en vaker sociale contacten te leggen”, zegt voorzitter Edwin Degelin van Kiwanis Mosterdpot Diest.

Ook de bewoners zijn erg uitgelaten over de toekomstige duofiets. “Wij hebben eerder al eens mogen rijden met zo’n duofiets. Het was bijna een nostalgisch gevoel om nog eens te kunnen fietsen over de markt van Diest”, zo vertelt Paula Vandenbrandt, een bewoonster van Huize Sint-Augustinus.

Raf Vallons, diensthoofd ergo-kine-logo-animatie, is erg blij met de komst van de duofiets van Fun2Go. Volgens hem is het een zeer toegankelijk instrument om bewoners weer enthousiast te maken om te fietsen. “De duofiets maakt het niet alleen mogelijk om op een rustige en veilige manier te fietsen, het verbindt vooral de mensen. Het is een manier om in de ruimere omgeving van het woonzorgcentrum contacten te leggen met buurtbewoners, kennissen en toevallige passanten. Het fietsen leidt tot nieuwe sociale momenten voor onze bewoners. We zien dat het de bewoners enorm opfleurt om op deze manier op pad te gaan”, zegt Raf Vallons.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer