Politie trekt vier rijbewijzen in

De lokale politie heeft afgelopen weekend vier bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol op de baan waren.

In de Tiensestraat in Scherpenheuvel-Zichem werd zaterdag omstreeks 15 uur een 37-jarige automobilist uit Scherpenheuvel-Zichem naar de kant gehaald. Hij legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs afgeven voor een periode van zes uur.

Die avond legde een 47-jarige vrouw uit Diest op Schoonaerde een positieve ademtest af. Omdat er reeds een waarschuwing naast haar naam stond, werd haar wagen aan de ketting gelegd.

Een uurtje later werd opnieuw op Schoonaerde een 46-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem naar de kant gehaald. Zij legde een positieve speekseltest af en mocht haar rijbewijs meteen voor de duur van vijftien dagen afgeven.

En dan was er nog een 28-jarige man uit Bekkevoort die zondag omstreeks 17 uur in de Schaffensestraat in Diest een positieve speekseltest aflegde. Zijn wagen bleek bovendien niet verzekerd te zijn. Het voertuig werd getakeld en zijn rijbewijs ingetrokken voor een periode van vijftien dagen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer