2 Gasthof 1618 vernieuwde vijf jaar geleden, maar staat vanaf zondag over te nemen.
Bollen Gasthof 1618 vernieuwde vijf jaar geleden, maar staat vanaf zondag over te nemen.

Restaurant Gasthof 1618 vindt geen personeel meer en gaat zondag dicht

Gasthof 1618 vindt geen geschikt personeel meer en stopt ermee. Marinella Tramacere en Kurt Weytjens doen na vijf jaar de boeken dicht. “We zouden nog verder willen doen, maar hebben te weinig zaalpersoneel om het restaurant nog te runnen”, klinkt het. “Horeca is een knelpuntberoep geworden, want velen willen ’s avonds en in het weekend niet meer werken. Op den duur waren we zelf aan het opdienen. Dat viel niet meer te combineren met de twee andere zaken die we runnen.”

De beide uitbaters hadden zelf geen horeca-ervaring toen ze vijf jaar geleden startten met Gasthof 1618, maar slaagden erin een succesvolle zaak op te zetten. “We hadden het helemaal vernieuwd. Specialiteit waren onze gerechten van de gril, waar een groot publiek voor was. Nu zondag 28 april gaat het restaurant voor de laatste keer open. Tijd voor een afscheidsfeestje zal er niet zijn.”

“Het restaurant is deel van het Begijnhof en eigendom van de stad. Het staat over te nemen. Wij concentreren ons voortaan op ons bureau  Q4-Events en Qokingtable”, zegt Weytjens.

2 Zondag wordt er voor het laatst opgediend.
Bollen Zondag wordt er voor het laatst opgediend.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer