Scholen van Korzo sluiten, Kinderkosmos voorziet opvang tijdens staking morgen

De staking van de schoolvakbonden van morgen heeft ook gevolgen in het Hageland. 

De basisscholen van Waanrode en Trip Trap Kortenaken zijn net als de meeste scholen van de groep Korzo morgen gesloten. Te Velde in Hogen (Geetbets) is wel open. Daar staken maar enkele leerkrachten.

Van de groep Kinderkosmos is enkel de Warandeschool in Diest gesloten. In de negen andere scholen van de Kinderkosmos wordt noodopvang voorzien. 

In de scholengroepen Adite en KSD zijn alle scholen open. In basisschool Zonnedorp in Aarschot zullen geen lessen gegeven worden, maar is er opvang voorzien. 

In het Atheneum KAMSA in Aarschot gaan enkele leerkrachten staken. Voor leerlingen in de eerste graad is opvang voorzien. Leerlingen in de tweede en derde graad kregen een brief mee, dat ze mogen thuisblijven, mits bericht van hun ouders.

In het Damiaaninstituut (Aarschot) staakt het merendeel van de leraren. Er is wel opvang voorzien.

Het Sancta Maria Instituut (Aarschot) verwacht veel stakers, maar er is beperkte opvang. Leerlingen kregen een brief mee met de vraag om thuis te blijven. Ook in het Sint-Jozefsinstituut  (Betekom) staken veel leraren en leerlingen wordt aangeraden thuis te blijven.

SIBA en SIMA (Aarschot) zijn gewoon open. Een kleine minderheid staakt.
Het Sint-Jozefscollege (Aarschot) gaat open, net als de campus Bekaf, al worden daar veel stakers verwacht.

Morgen is er geen les in de Warandeschool.
Bollen Morgen is er geen les in de Warandeschool.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer