Leerlingen van SIBA filmen hun audiovisueel cv met de tablet.
Tom Van de Weyer Leerlingen van SIBA filmen hun audiovisueel cv met de tablet.

Schoolverlaters krijgen sollicitatietips bij VDAB

Het competentiecentrum van VDAB in Diest hield donderdag een ‘schoolverlatersdag’ voor laatstejaars die binnenkort afstuderen. 150 leerlingen van SIBA, SIMA, Kamsa, KSD en De Prins volgden workshops in solliciteren en maakten kennis met enkele werkgevers.  De uitzendsector, de politie en Securitas kwamen zich voorstellen.

“De provincie Vlaams-Brabant telt momenteel 26.399 niet werkende werkzoekenden. 17,4% van hen zijn jonger dan 25 jaar. In Diest is 18,8% van de werkzoekenden jonger dan 25. Het is belangrijk dat we er snel bij zijn om jongeren de mogelijkheden te tonen op de arbeidsmarkt”, zegt Peter Wellens van VDAB Diest.

In het Social Media Café kregen de leerlingen tips om een digitaal cv te maken. “Dit is een filmpje waarin je jezelf voorstelt aan de werkgever. Deze manier van solliciteren is erg in aan het geraken”, zegt Mertens. “Het wordt al gebruikt in verschillende sectoren.”

Enkele jongens van SIBA uit Aarschot gingen alvast aan de slag om buiten een filmpje op te nemen. “Het is toch een beetje confronterend om jezelf te filmen”, klinkt het.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer