Zuinig zijn op drinkwater.
Provincie Vlaams-Brabant Zuinig zijn op drinkwater.

Zuinig zijn op ons drinkwater

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant roept op om zuinig om te springen met ons drinkwater. De voorbije dagen steeg namelijk het gemiddeld dagverbruik , terwijl de hittegolf nog maar pas begonnen is. We verbruiken 10 tot 20% meer dan normaal. 

De voorbije dagen stegen de gemiddelde daggebruiken van water. Maandag 3 augustus was het verbruik zo’n 10% hoger dan normaal, dinsdag 15% en woensdag al 20%. ‘We vrezen dat de hittegolf de cijfers nog verder omhoog zal drijven en doen daarom nogmaals een oproep om extra spaarzaam om te gaan met water. Gebruik dus zeker geen water voor niet- essentiële toepassingen zoals het besproeien van gazons, wassen van auto’s, bijvullen van zwembaden en vijvers. Want elke druppel telt”, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

In mei vaardigde de provinciegouverneur al een sproeiverbod uit op drinkwater in 42 van de Vlaams-Brabantse gemeenten. Dit verbod kwam er omdat het waterverbruik zo extreem hoog waren, tot 35% en meer hoger dan normaal, dat het waterbevoorradingssysteem niet kon volgen met leveren. 

Lees meer