4 De kinderen startten per leeftijd. Hier zie je het vijfde leerjaar.
GUS De kinderen startten per leeftijd. Hier zie je het vijfde leerjaar.

650 leerlingen trotseren felle regen op scholenveldloop

Sport Vlaanderen koos Diksmuide uit als gaststad voor zijn scholenveldloop. 650 kinderen en jongeren trotseerden de felle regen.

“We zijn trots dat we Vlaamse gaststad waren”, reageert sportschepen Marc De Keyrel (CD&V) van Diksmuide. “Waarom wij net die titel hebben gekregen? We hebben een jarenlange traditie van scholenveldlopen. In tegenstelling tot veel andere steden en gemeenten staat die bij ons ook open voor jongeren van het secundair onderwijs. Tot slot hebben we recent miljoenen geïnvesteerd in onze sportinfrastructuur met een nieuwe sporthal en zwembad.” 

Als gaststad kreeg Diksmuide extra animatie. Je kon voetballen of een muur beklimmen. Verschillende lokale verenigingen waaronder de atletiekclub werkten mee aan de scholenveldloop. De deelnemers liepen over heuvels en strobalen en onder een opblaasbare boog richting finish.

4 Extra randanimatie, onder meer deze klimmuur. Twee dappere jongens trotseren de regen.
GUS Extra randanimatie, onder meer deze klimmuur. Twee dappere jongens trotseren de regen.
4 Ook voetballen behoorde tot de mogelijkheden.
GUS Ook voetballen behoorde tot de mogelijkheden.
4 650 kinderen en jongeren tekenden ondanks het slechte weer present.
GUS 650 kinderen en jongeren tekenden ondanks het slechte weer present.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer