Basset hound Jef werd gestolen uit de tuin van Isabelle Bouckenooghe. Op de foto zien we dochter Geraldine (14) met Jef (vooraan) en de sint-bernardshond van het gezin.
Foto Houwen Basset hound Jef werd gestolen uit de tuin van Isabelle Bouckenooghe. Op de foto zien we dochter Geraldine (14) met Jef (vooraan) en de sint-bernardshond van het gezin.

Derde hond gestolen in twee jaar

DURE BASSET HOUND WELLICHT MEEGELOKT OM MEE TE KWEKEN

Voor de derde keer in amper twee jaar hebben dieven een hond gestolen bij tandarts Isabelle Bouckenooghe uit Woumen. Basset hound Jef werd maandagnacht wellicht uit zijn afgesloten kooi gehaald en meegelokt. "Ze zullen hem allicht gebruiken om mee te kweken, want een basset hound is een duur ras. Wij en de kinderen treuren om hem", zucht Isabelle.

Tandarts Isabelle Bouckenooghe (42) en haar gezin wonen langs de Iepersesteenweg in Woumen en zijn echte hondenliefhebbers. Ze hebben heel wat ervaring met viervoeters want bij hen lopen liefst zes honden rond. Helaas hebben ze ook ervaring met het toenemende fenomeen van hondendiefstallen. Dieven zijn vooral tuk op de duurdere rassen om er commercieel mee te kweken. "Bij ons is het de derde hond die gestolen wordt in twee jaar tijd. Eén hond vonden we verrassend genoeg terug in een asiel. Maar ik vrees dat het met Jef niet het geval zal zijn."

Eén zware blaf

De diefstal van basset hound Jef, een reu van tweeënhalf jaar, gebeurde dinsdagochtend. "Onze honden zitten in een goed omheinde tuin en kunnen 's nachts vrij rondlopen", vertelt Isabelle. "Ze hebben vier hokken, waarvan een verwarmd, waar ze ook binnen kunnen zitten. Rond 6 uur 's ochtends hoorde een buurvrouw plots de zware blaf van Jef, maar het bleef bij een keer. Vermoedelijk hebben de dieven de tuinpoort opengemaakt en hebben ze Jef meegelokt met een stuk vlees. Jef is een typische basset hound: een hond die eruitziet als een sukkelaar en veel te braaf is voor de wereld. Hij kan makkelijk meegelokt worden. Ook de sint-bernardshond die in de tuin zat, reageerde niet. Ik vermoed dat ze Jef zullen gebruiken om mee te kweken, aangezien het een duur ras is en hij nog niet gecastreerd werd. Twee jaar geleden stalen ze uit onze tuin onze doberman pincher Roger en onze king charles Maurice. Ik zat toen in mijn praktijk en zag de bestelwagen nog net wegrijden. Vanuit het niets werden we drie maanden later plots gebeld door een asiel uit Anderlecht. Ze hadden onze Roger teruggevonden. Die huppelt hier alweer vrolijk rond, het is hier een aards paradijs voor hen. Maar van Maurice nog geen spoor. Ik vermoed dat het met Jef hetzelfde verhaal is. Bij Dog ID hebben ze zijn chip al laten merken als gestolen, maar professionele dieven verwijderen die in een handomdraai. We blijven hopen op een happy end, maar ik vrees ervoor."

Grote vragen

Het gezin diende intussen klacht in bij de politie. Isabelle wachtte nadien de lastige taak om dochters Geraldine (14) en Marie-Charlotte (17), die op internaat zitten, op de hoogte te brengen.


"Ze treuren uiteraard erg om zijn verlies en stellen zich grote vragen: waar is hij nu? Zullen ze hem mishandelen? Ik wil niet doemdenken maar hoop echt dat hij snel terug thuis is. De andere honden missen hem ook."

Lees meer