Maurice Vangaever vierde vorig jaar zijn 93ste verjaardag in zijn café ‘t Stroomtje. Zaterdag wordt hij begraven
Benny Proot Maurice Vangaever vierde vorig jaar zijn 93ste verjaardag in zijn café ‘t Stroomtje. Zaterdag wordt hij begraven

Gekende cafébaas Maurice van ’t Stroomtje in Leke zaterdag begraven

Een jaar geleden vierde Maurice Vangaever (93) nog zijn verjaardag door alle klanten van zijn volkscafé ’t Stroomtje in Leke te trakteren. Zaterdag overleed hij en komende zaterdag wordt hij begraven in de Sint-Niklaaskerk in Leke.

Hij was één van de oudste cafébazen van het land en dat was zijn klanten niet ontgaan. Ze verrasten hem in april vorig jaar met een leuke bijeenkomst in zijn café ’t Stroomtje in de Lappersfortstraat in Leke. Hij trakteerde op zijn beurt met een frisse pint en vorige zomer nog met een groot feest. Zijn klanten en zijn café waren zijn lange leven maar hij sukkelde de laatste maanden met zijn gezondheid. Hij verbleef in woonzorgcentrum Meunyckenhof afdeling Blauw Hotel in Koekelare omdat hij na een heupoperatie moeilijk te been was. Maurice trouwde in 1949 en café ’t Stroomtje van zijn schoonmoeder was hun trouwring. Hij combineerde dat werk met zijn job bij de ziekenkas en later bij de melkerij. “Deze zaak is mijn beste therapie, daar kan geen enkel pilletje tegenop”, liet hij een jaar geleden optekenen. “Hopelijk kan ik nog lang genieten van de sappige gesprekken aan de toog en de zondagse biljartspelletjes.” ’t Stroomtje was ook het clublokaal van de plaatselijke voetbalploeg. Wat er met het café zal gebeuren is nog niet bekend. Maurice was weduwnaar van Rosa Saelens. Hij was jaren lid van Samana en van de kaartersclub De Joker en De Senioren. Maurice was vader van twee dochters. Hij wordt nu zaterdag om 10 uur begraven in Leke.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer